Verloren identiteit: Paris in love (2)

De laatste paar weken verliepen woelig, ondertussen heb ik een punt achter mijn relatie gezet na 12 jaar, en ben ik verhuisd. Mijn ex en ik zijn niet echt in goede verstandhouding uit elkaar gegaan. De boodschap dat ik gevoelens had voor iemand anders, kwam bij hem hard aan. De kinderen delen we nu in een week-week regeling. Ineens heb ik een totaal ander leven, en dat is best wennen.

Veel tijd om erover te piekeren is er niet, want Peter-Jan beheerst momenteel mijn hoofd en hart. Ik leef van appje tot appje, en tel af naar onze ontmoetingen.

De meeste dozen moeten nog uitgepakt worden, maar eerst gaan we voor de eerste keer samen op citytrip naar Parijs. Idee van Peter-Jan.

Dozen samen uitpakken en pizza bestellen in mijn kidsvrij weekend was het oorspronkelijke plan. “Ik heb een veel beter voorstel”, zei hij glimlachend toen ik mijn plan aangaf. Even schiet het door mijn hoofd dat het financieel niet verstandig is, maar ik zeg half smeltend ja!

Volop van elkaar genieten in de stad van de liefde. Ik kijk er zo naar uit.

Hij is voor het eerst blijven slapen, en terwijl hij nog lekker ligt te soezen in mijn nagelnieuwe boxspring, sta ik in alle vroegte op om alvast te gaan douchen en mijn spulletjes te pakken.

“Opstaan, slaapkop”, roep ik een half uurtje later, lachend richting slaapkamer, “de koffie staat klaar”. Er komt geen antwoord, dus loop ik naar het bed en woel ik fors door zijn dikke haarbos. Hij draait zich met een ruk om en grijpt mijn pols vast. ‘Meteen mee ophouden, ik bepaal zelf wanneer ik opsta’, zijn blik is strak en dreigend. Ik schrik.

Hij duwt me weg en loopt meteen door naar de badkamer, zonder nog een woord te zeggen.

Hij slaat de deur hard dicht. En ik blijf roerloos op bed zitten.
Een scala aan gedachten giert door mijn hoofd. Een lichte paniek overvalt me.
Ben ik te fel geweest, was het ongepast? Damn, ik had niet zo wild moeten doen. Straks verpest ik nog ons eerste weekendje weg.

Terwijl ik het voorval nog zit te herkauwen, staat hij ineens voor me. ‘Ik ben klaar, we vertrekken’, hij klinkt vlak en afstandelijk. De hele autorit probeer ik de kilte die hij uitstraalt op te vullen met enthousiaste gesprekken en warme aanhalingen. Pas als we Parijs binnen rijden, wordt hij weer zichzelf.

STELLA NOVA Coaching behoudt alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot deze site en de daarop weergegeven informatie. Niets uit deze website mag op enigerlei wijze worden overgenomen zonder toestemming. ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.