Verloren identiteit: de aard van het beest (3)

Ons hotelletje ligt in een smal straatje, in de buurt van de Arc de Triomphe.

Een tapijt met patchwork look in de kleuren rood/oranje geeft de lobby een warme uitstraling. Het hotel is kleinschalig maar uiterst karaktervol.

‘Puur bedrog’, sist Peter-Jan met een strak gezicht. ‘Er zouden straffen moeten staan op foto’s die mooier zijn dan de werkelijkheid’. Kortaf checkt hij ons in. Ik voel me er een beetje onbehaaglijk bij. Dus druk ik een welgemeende kus op zijn mond als we in de kleine lift naar boven schuiven. ‘Zolang we samen zijn, vind ik alles goed’, kir ik en ik leg mijn hoofd tegen zijn schouder. Hij reageert met een flauwe glimlach, zijn lijf staat strak en gespannen.

Als we een uurtje later onder de Eiffeltoren staan, pakt hij me innig vast en nemen we een hele reeks zoete selfies. Ik besluit er eentje te posten op social media, de hele wereld moet weten dat we een item zijn. Deze kanjer is van mij! Peter-Jan kijkt geamuseerd toe maar doet zelf geen aanstalten om iets te posten. ‘Ga jij ons niet aankondigen’, vraag ik hoopvol tussen neus en lippen door. Hij glimlacht en zegt ‘Kom, ik sterf van de honger, we gaan lunchen’. Ik sus mezelf, mannen en social media, een totaal ander verhaal, toch?

We kuieren na de lunch hand in hand door de sfeervolle steegjes van Le Marais, en nemen dan de metro naar het hotel. Vanavond gaan we fancy dineren bij Buvette.

In een killer little black dress, op high heels en in een wolk van Coco Chanel, stap ik enthousiast de kleine badkamer uit, ik popel om de reactie van Peter-Jan te zien, maar die ligt op het bed, en is volop bezig op zijn smartphone.

Hij kijkt dwars door me heen, de teleurstelling is groot. ‘Wat ben je aan het doen’, vraag ik zo neutraal mogelijk. Ik probeer niet te afkeurend te klinken, ik wil vooral de avond niet bederven. ‘ Even wat mails aan het doornemen, ik ga me nu wat opfrissen’, zegt hij nonchalant.

Terwijl ik nog even mijn schoenen uitschop, hoor ik zijn smartphone kort trillen op het bed. Ik twijfel even, maar dan neem ik resoluut het toestel en druk ik op het scherm. ‘Hoop je snel weer te zien x’.

STELLA NOVA Coaching behoudt alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot deze site en de daarop weergegeven informatie. Niets uit deze website mag op enigerlei wijze worden overgenomen zonder toestemming. ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.