Verloren identiteit: de verzoening (6)

Ik heb net de kinderen bij mijn ex afgezet en ik zie er tegenop om weer een weekje alleen te zijn.

Heb ik wel de juiste beslissing genomen? Was ik niet beter gebleven bij de vader van mijn kinderen?

Hier zit ik nu, alleen en van slag. Ik functioneer amper. Krijg niets uit mijn handen, in mijn hoofd herhaalt zich non-stop de scène, nu precies twee weken geleden. Ik heb niets meer vernomen van Peter-Jan sindsdien. Toen ik een tweede berichtje wou sturen zag ik dat hij mij op alle social media verwijderd en geblokkeerd heeft. Een duidelijk signaal.

Het knaagt zo hard aan me, ik kan het niet begrijpen en dus geen plaats geven.

Fut en zin om te koken heb ik niet, dus smeer ik een boterham met kaas en ga ik op de bank liggen. Als een uur later de bel gaat, lig ik al half te slapen. Ik schrik en loop naar de voordeur.

Ik kan het niet geloven. Peter-Jan staat voor de deur met een giga boeket rode rozen. Hij kijkt me vertederd aan. ‘Schat, ik kan niet zonder jou’, fluistert hij. Mijn hart loopt over van geluk. Ik stel geen vragen, trek hem binnen. Hij legt de bloemen op tafel en omhelst me met zoveel passie dat ik alles rondom mij vergeet.

Als hij twee uur later vertrekt, durf ik hem niet te vragen waarom hij niet blijft slapen. Ik neem geen enkel risico meer. Ik wil hem nooit meer kwijt, dit gevoel is zo hemels.

Maar mijn hoofd stuurt toch het signaal door, dat er iets niet klopt. Er is met geen woord gerept over het incident. Ik weet het gevoel te onderdrukken en te minimaliseren. Overal  is er wel iets, en bovendien was ik overdreven jaloers. Hij wil alleen mij. Anders was hij niet teruggekomen.

Vanaf nu wordt alles anders en met deze gedachte val ik in slaap.

STELLA NOVA Coaching behoudt alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot deze site en de daarop weergegeven informatie. Niets uit deze website mag op enigerlei wijze worden overgenomen zonder toestemming. ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.