Verloren identiteit: list en bedrog (8)

Ik word wakker van een zoemend geluid. Peter-Jan ligt naast me, in een diepe slaap verwikkeld. Na de derde zoem (en dit om twee uur ’s nachts), stap ik uit bed en loop ik heel stil en behoedzaam naar het nachtkastje waar zijn telefoon ligt.

Bij de vierde zoem licht de smartphone weer op. Het groene icoontje van Whatsapp komt tevoorschijn met ernaast Olivia. ‘Geef me een teken van leven, ik trek dit niet’. Mijn hart klopt in mijn keel. Nee, niet weer.

Terwijl ik aan de grond genageld sta, komt het volgende berichtje alweer binnen. ‘Morgen om 10.00 bij Di Lano, ik moet je zien!’. Peter-Jan beweegt en ik glip snel terug naar mijn kant van het bed. Ik lig muisstil naast hem en tranen rollen zonder geluid over mijn wangen. Ik wil hem wakker schudden en hiermee confronteren. Maar zijn laatste uitbarsting indachtig, besluit ik dit niet te doen.

Mijn maag keert om en ik voel me misselijk. Het kost me alle moeite van de wereld om roerloos te blijven liggen.

Pas rond vijf uur val ik weer in slaap en als de wekker gaat, schrik ik wakker. Peter-Jan buigt zich over me en zoent me op mijn voorhoofd. ‘Ik ga ervandoor, drukke dag vandaag’. En weg is hij.

Het nachtelijk gebeuren overspoeld me als een tsunami, en ik heb de moed niet om op te staan. Ik voel me letterlijk leeg. Zo blijf ik een hele poos liggen.

Maar ineens weet ik het. Ik spring snel onder de douche, meld me ziek op het werk en Google Di Lano.

Met bibberende vingers start ik de auto om negen uur. Di Lano blijkt een coffee shop te zijn, een dorp verder. Met bonzend hart typ ik het adres in op het GPS scherm. Het lijkt alsof ik droom, en dit is een ware nachtmerrie. Ik wil dit niet, maar ik moet het weten. Dus rij ik op automatische piloot naar de coffee shop.

Ik zoek een plaatsje uit het zicht, maar dicht genoeg om te kunnen zien wie de zaak binnengaat.

Om tien voor tien stapt Peter-Jan uit zijn auto.

STELLA NOVA Coaching behoudt alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot deze site en de daarop weergegeven informatie. Niets uit deze website mag op enigerlei wijze worden overgenomen zonder toestemming. ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.