Verloren identiteit: hartverscheurende realiteit (9)

Ik ben zo misselijk als iets. Mijn hart gaat als een razende tekeer. Peter-Jan is nu binnen en zit aan een tafeltje aan het raam. Hij is druk bezig op zijn smartphone.

Mijn ogen schieten heen en weer naar de auto’s die in de buurt van de zaak stoppen. In de verte zie ik een vrouw lopen. Grote zonnebril en wapperende haren. Als ze dichter komt zie ik dat ze een verbeten trek heeft om haar mond. Ze stapt de zaak binnen waar Peter-Jan zit.

Ik weet het zeker, ze is het. Ik sluit mijn ogen. Ik denk van alles en niets. Het lijkt alsof ik onder water zit en ik alles trager en gedempt registreer.

Als ik weer mijn ogen open, zie ik ze aan de tafel zitten rechtover mijn vriend. Ze praat geagiteerd en neemt zijn hand vast. Hij laat het toe. Hij zegt niets, zit er roerloos bij. Plots staat hij op, loopt op haar af en neemt haar in zijn armen. Dan kust hij haar op de mond.

Ik start bruusk de auto en trap op het gaspedaal. Door een waas van tranen rij ik, zonder enige richting. Zo blijf ik voor mijn gevoel eindeloos rijden, tot ik weer een beetje bedaar en mijn GPS mij naar huis leidt.

Als ik mijn schoenen uitschop en mij op bed laat vallen, piept mijn telefoon. ‘Ik voel me beroerd, lig ziek in bed, vanavond zal niet lukken, je hoort me nog x’.

Een steek gaat door mijn hart. Weer een leugen. Ik moet hier mee stoppen. Er is iets grondig mis en ik kan het niet bevatten of benoemen. Zou het aan mij liggen? Had ik anders moeten reageren, misschien is het verhaal helemaal niet zoals ik denk.

Waarom zegt hij dat hij dol op mij is, waarom liggen we intens lepeltje-lepeltje als hij bezig is met haar?

Ik probeer het te begrijpen, een verklaring te zoeken tot ik eindelijk gebroken in slaap val om even gebroken weer wakker te worden.

Ik ben leeg. Meld me weer ziek op het werk en kruip in bed. Het enige wat ik nu wil is wegzinken in een bodemloze slaap. Want dan voel ik niets.

STELLA NOVA Coaching behoudt alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot deze site en de daarop weergegeven informatie. Niets uit deze website mag op enigerlei wijze worden overgenomen zonder toestemming. ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.