Verloren identiteit: flabbergasted (11)

Mijn blik werd steeds weer gezogen naar haar felrode, perfect aangebrachte lippenstift. Haar lippen bewogen gracieus bij elk woord. De inhoud van diezelfde woorden stond echter in schril contrast met de schoonheid ervan.

‘Drie maanden geleden, ontmoette ik Peter-Jan op het werk. Als tijdelijke uitzendkracht viel ik in voor een zieke collega. Als snel vonden we elkaar leuk, er hing altijd een zekere spanning als we samen een project bespraken. Hij beweerde single te zijn en nodigde me uit voor een etentje. De chemie spatte eraf en we werden een koppeltje. We vreeën de sterren van de hemel, maar iets klopte niet. Als hij naar me toe kwam dan mondde dit gelijk uit in een stomende vrijpartij, meestal bleef hij niet slapen want hij moest thuis nog verder werken. De weekends was hij nauwelijks vrij, dan stond alles in het teken van zijn zieke moeder.’

Mijn mond ging open, maar ik kon niets uitbrengen. Haar woorden echoden in mijn hoofd, maar ik kreeg ze vertraagd door. Zieke moeder? Zijn moeder is springlevend en woont in Spanje. Drie maanden geleden? We waren toen net 2 maanden samen. De gedachte dat hij met haar stomende seks had, maakt me kotsmisselijk en ik loop naar de badkamer.

Saskia hurkt neer naast me. ‘ We zijn allebei slachtoffer van deze man, ik begrijp hoe je je voelt. Ik zag je naam verschijnen via WhatsApp op de telefoon van Peter-Jan. Hiermee ging ik aan de slag. Ik sprak een gemeenschappelijke kennis via Facebook aan. Die stuurde mij een foto van jullie samen in Parijs.’

Ik kijk haar vol ongeloof en wanhoop aan. Dit kan niet waar zijn, dit is niet mijn leven. Dit soort verhalen komen voor in goedkope soaps of B-films.

Er zit een kogel in mijn hart, een denkbeeldige kogel, afgeschoten door Peter-Jan zelf. Deze pijn is heel scherp en immens diep. Munitie wordt ontworpen om vijand uit te schakelen en slachtoffers te maken, niet om je geliefde uit te schakelen. Daar kan mijn verstand en gevoel niet bij.

Als de klok 02.00 uur aangeeft, verlaat Saskia verslagen mijn appartement.

Ik weet niet meer wie ik ben, wie Peter-Jan is. Ik weet even niets meer. Leeg is het exacte woord dat van toepassing is op hoe ik me nu voel.

STELLA NOVA Coaching behoudt alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot deze site en de daarop weergegeven informatie. Niets uit deze website mag op enigerlei wijze worden overgenomen zonder toestemming. ©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.