Verloren identiteit: tattoo in mijn hoofd (13)

Mijn hoofd is een slagveld. Sinds de mail van Peter-Jan lig ik in gevecht met mezelf. Tuurlijk weet ik dat het niet verstandig is om te reageren, dat ik hem nooit meer kan vertrouwen, dat hij bedriegt en liegt op het tempo dat hij adem haalt. Maar het duiveltje in mijn hoofd laat me ook denken aan de geweldige seks en de hele leuke momenten samen.

Ik baal van mezelf. Ben ik dan zo zwak dat ik niet in staat ben om hem uit mijn hoofd te bannen?

Een tweede mail dient zich aan nadat ik thuis kom van een stevig loopuurtje.

‘Sorry, jij was de ware. Always on my mind’.

Er komt een vlaag van woede over me heen. Wat denkt hij wel, dat een paar lege woorden alles goed maken? Ik veeg ruw de tranen van mijn gezicht. De pijn komt ineens weer scherp naar boven. Alles wat ik dacht waar te zijn was een vreselijke leugen. Alle waarde en glans die er was, is verdwenen.

Het is midden in de nacht, als de bel luid en schril gaat. Ik kijk versuft op mijn telefoon, die 02.35 aangeeft. Ik strompel uit bed en loop naar de videofoon. Peter-Jan komt in beeld, ‘Doe open, nu’, lalt hij. Hij schreeuwt het opnieuw en opnieuw, duidelijk dronken. Door het raam zie ik zijn auto staan. Zo kan hij toch niet rijden.

Ik druk op de toets met het sleuteltje….

STELLA NOVA Coaching behoudt alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot deze site en de daarop weergegeven informatie. Niets uit deze website mag op enigerlei wijze worden overgenomen zonder toestemming. ©

2 gedachtes over “Verloren identiteit: tattoo in mijn hoofd (13)

  1. Stel je voor dat je partner labiel en depressief is. Hij/Zij werd door jullie artikelen zeer beïnvloed en onterecht zijn/haar partner als narcist gaat zien en vervolgens gaat hij/Zij jullie onmenselijke adviezen volgen waardoor het leven van je en het leven van je kinderen een hel wordt.
    Wie is volgens je verantwoordelijke van het ontwrichten van je gezin? Is het narcistvrije leven commity of de labiele partner?

    Like

    1. Beste Noureddin, het beeld dat je hier schetst past helemaal niet bij hoe vrouwen (en mannen) zich gedragen, die te maken hebben/hadden met een narcistische partner. Pas na jaren gaan ze op zoek naar wat er mis zou kunnen zijn. Ze zoeken dan alsnog naar oplossingen om de hel waarin ze leven, beter te maken. Na weer jaren komen ze tot het besef dat ze niets aan de situatie kunnen veranderen. Het zijn dus nooit deze mensen die een ander de hel aandoen!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.