Ongeluk(kig) in de liefde? Kijk uit voor de narcist!

De narcist en zijn voorkeur voor een ‘beschadigde’ partner

Tijdens de  zoektocht naar Mr. Right, vallen vrouwen vaak in twee soorten valkuilen die  voorkomen dat ze de liefde, veiligheid en stabiliteit krijgen waarnaar ze verlangen. In beide gevallen geloven en verkondigen deze vrouwen dat ze beschadigd zijn.

De eerste foute keuze als gevolg van deze gedachte is dat ze dan maar ‘settelen’ voor second best. Ze kiezen dan voor een partner, die ze wel financiële zekerheid biedt, maar die ze seksueel niet begeren. De tweede foute (en meest desastreuze) keuze is, dat ze vallen voor de charmes van de narcist die hen alles waar ze naar verlangen nooit zal bieden en ze bovendien emotioneel compleet zal verwoesten.

Zit je vast in de sleur van een uitgebluste relatie? Dan moet je EXTRA uitkijken om niet voor de charmes van een narcist te vallen.

De narcist maakt namelijk graag en gretig misbruik van de beschadigde vrouw. Hij projecteert graag zijn eigen onzekerheden en tekortkomingen op dit soort vrouw. Wellicht heeft ze ook kinderen uit een eerder huwelijk. Of is ze nog verwikkeld in een bittere echtscheiding. De narcist zal hier in eerste instantie gebruik van maken door haar subtiel te laten begrijpen dat ze van geluk mag spreken, dat hij haar verleden verdraagt.

Maak van je zwakte je sterkte

Vrouwen (en ook mannen) die zich in een onbevredigd huwelijk of relatie bevinden, trekken vaak narcisten aan. Maar in plaats van de liefde en aandacht waar ze naar ze verlangen te krijgen, zullen ze zich volledig vastzetten in het web van een toxische narcistische cyclus. Het ene moment bombardeert hij je met de mooiste liefdesbetuigingen en het volgende moment geeft hij je de stille behandeling en/of onthoudt hij je seks. Een narcist kan je bijvoorbeeld seks onthouden nadat hij iets over je verleden te weten is gekomen. Hij gebruikt bronnen van pijn en schaamte of ‘bagage’ om je pijn te doen. Narcisten hebben een dubbele standaard. Het is enerzijds aantrekkelijk voor ze om een ​​verleden te hebben (perfecte prooi voor manipulatie), maar anderzijds moet je ook de maagdelijke prinses zijn.

Wees dus voorzichtig met jezelf als beschadigd te beschouwen en dit ook als danig te verkondigen. In plaats van je bagage te verbergen, verander je beter je bagage in aanwinsten. Door zogenaamd je bagage te minimaliseren of te verloochenen, word je een leeg en onecht persoon en allesbehalve aantrekkelijk (zelfs saai) voor echte mannen. Investeer in jezelf en eventueel in therapie, begrijp je bagage, zie het niet als bron van pijn, maar als een bodem voor een interessant gespreksonderwerp met de echte Mr. Right.

Voel je je niet vrij om je verleden te omarmen? Is het niet mogelijk om bevrijdend eerlijk te zijn tegen jezelf en de man van wie je houdt? Dan heb je niet de juiste partner naast je staan!

Echte mannen willen vrouwen met ervaring. Narcisten willen vrouwen met bagage, zodat ze die gevoelige plekken kunnen gebruiken om je er vervolgens op te pakken.

Onthou: the one and only Mr. Right beschouwt je bagage, en de ervaringen die je had interessant en aantrekkelijk .

Verander dus de instelling van je geest, loop niet weg van je problemen! Pak ze aan en verwerk ze voor je je op een ander stort. En maak ze vooral niet veel erger door in de armen van een narcist terecht te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.