Het einde van je relatie met de narcist

Al lijkt het de ver van je bed show en haast onmogelijk, op een dag zul je écht los zijn van de narcist.

Hoe weet je het? Hoe voel je het?

Emotioneel gezien is het voorbij als je niets meer om ze geeft. Simpel.

Zolang je nog boosheid, haatdragende en wraakzuchtige emoties ervaart t.o.v. de narcist, dan ben je er nog niet. Voel je je nog steeds vernederd, dan geeft dat aan dat je nog niet los bent.

Het controleren van zijn pagina op social media is een teken van emotie. Is hij het eerste waar je aan denkt als je wakker wordt? Hoop je stiekem nog steeds op verandering en een nieuw begin? Dan is the end of the road nog niet in zicht.

Proces van inzicht

Onderschat het niet. Het handhaven van de strikte no contact rule is heel moeilijk, omdat de narcist heel vaak zelf het contact en dus ook het hooveren hervat. Je vrede is dan verstoord.

Als je antwoordt,  hem confronteert, dan reageer je. Alleen maar om meer teleurgesteld te zijn. Want ze liegen, verdraaien en manipuleren. Verwacht geen oprechte feedback, geen miraculeuze genezing. No way dat dit ooit gebeurt met een narcist.

Als je besluit het nogmaals een kans te geven dan kom je gegarandeerd weer op hetzelfde punt uit.

Voorafgaand aan het einde, zal je (meermaals) een periode ervaren waarin je medelijden met hem hebt en zijn slecht gedrag en emotionele mishandeling rechtvaardigt. Omdat hij een slechte jeugd had en geen liefde kreeg. Je zal jezelf de schuld geven en zwaar onterecht denken dat je het nog beter moet doen, meer geduld moet uitoefenen, de deurmat spelen, liefdevol en begripvol reageren als hij je voor de zoveelste keer gedevalueerd heeft.

Laat los en kies voor jezelf

Vergeet het, geen enkel gezond persoon kan dit volhouden. Het is als het ware jezelf compleet uitvegen en emotioneel uitschakelen. Je kiest dan eigenlijk voor emotionele zelfmoord waardoor je vanzelf (in het slechtste geval) aanspoelt in de psychiatrie in plaats van de narcist.

Verwerk en aanvaard wat er gebeurd is, onderzoek je relatie en durf de realiteit te zien. Laat je buikgevoel je vertellen wat je zelf nog niet helemaal onder ogen durft te zien.

Heel geleidelijk stop je met de hoop dat de relatie ooit beter zal worden en verschuif je deze destructieve verbintenis iedere dag een stukje meer naar het verleden.

Op een dag merk je dat hij dood voor je is. Je voelt niets meer voor hem. Je bent er overheen. Je beseft dat je gelukkiger bent zonder hem en bovenal, vrij bent van alle emotionele tumult dat zijn aanwezigheid in je leven heeft gecreëerd.

Focus op jezelf, niet op de narcist

Met de narcist weet je nooit wanneer het over is. Je dacht al zo vaak dat het ‘over’ was en kreeg al zo vaak de ‘stille behandeling’. En dan kwam hij terug alsof er niets was veranderd.

Weet dat je nooit zal weten wanner het eigenlijk over is VOOR HEN. Ook al heeft de narcist een nieuwe prooi en denk je dat het definitief voorbij is, de kans dat hij ooit weer voor je deur verschijnt is en blijft aanwezig.

Het ALLERBELANGRIJKSTE om te WETEN is dat het over is VOOR JOU. Geen excuses meer. Klaar met zijn beledigende, wrede uitspraken te vergeven omdat HIJ te veel stress heeft. Geen compassie of sympathie meer voor ZIJN problemen of drama. Nooit meer ZIJN UNDERDOG bullshit aanhoren en zijn verkapte help me alsjeblief onzin. Het masker is weg. Je KENT de persoon achter het masker en het moet OVER ZIJN VOOR JOU, zonder absoluut te weten of het voorbij is voor de narcist of niet.
JIJ MOET WETEN EN VOELEN DAT HET OVER IS.

Eenmaal je dit voelt, werkelijk voelt vanuit het diepste van je hart en ziel, dan ben je eindelijk verlost!

One Reply to “Het einde van je relatie met de narcist”

  1. Jullie hebben mij hier zó goed bij geholpen…door alle info en feedback.
    Ik vermoed voorzichtig dat ik er ben.

Geef een reactie