Verloren identiteit: intro (1)

Ik leef met een emotionele terrorist. Hij heeft geen wapen, geen munitie, althans niet zichtbaar. Maar ons leven samen is bezaaid met ontelbare onzichtbare landmijnen. Gecamoufleerd onder geolied zacht glanzend parket. Iedere verkeerde stap kan tot een ontploffing leiden.

Een stap staat in dit geval gelijk met een blik of een woord.

Ruim drie jaar geleden begon het mooiste sprookje ooit. Mijn uitgebluste relatie was op sterven na dood. Een Facebook vriendschapsverzoek mondde in een paar weken tijd uit in een hevige verliefdheid van mijn kant. Vanaf het prille begin had ik het gevoel dat hij op de rem trapte, wat mij nog harder op de gaspedaal deed duwen.

Onze eerste afspraakjes waren gestolen momenten. Ik had nog wel een partner, maar hij zat al lang niet meer in mijn hart. Verliefd zijn gaf me weer het gevoel te leven, te zweven en een toekomst te zien.

Mijn enthousiasme verdrong de eerste barstjes. Liefde zou mij niet weer verlaten.

Ik kwam recht uit de woestijn, uitgedroogd en zo dorstig. Jouw druppelende liefde was mijn redding. Dat was mijn zwakte, mijn obsessie. Ik liet niet los, de druppels waren te verslavend. Ik zou je wel leren de dosering te verhogen. Maar in plaats daarvan, leerde jij me afhankelijk te worden. Emotioneel zo afhankelijk, als een drugsverslaafde aan heroïne. En ik had niks door.

Voor ik het besefte was het te laat.

STELLA NOVA Coaching behoudt alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot deze site en de daarop weergegeven informatie. Niets uit deze website mag op enigerlei wijze worden overgenomen zonder toestemming. ©

2 gedachtes over “Verloren identiteit: intro (1)

  1. Komt me erg bekend voor! De beschrijving van de verslaving naar zijn druppels met liefde… heel passend.
    Enorm benieuwd naar het vervolg

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.