6 kenmerken van de narcist: Snelle checklist om te hanteren

Scroll down to content

Sommige mensen lijken fantastisch, maar vallen in de praktijk zwaar tegen. We hebben het over narcisten. En over hoe fijn het zou zijn als je ze sneller kon herkennen.

Narcisme uit zich het sterkste in een relatie. Helaas zijn narcisten ook heel goed in hun masker steeds beter aan te passen zodat het (zeker in het prille begin) helemaal niet opvalt.

Deze zes kenmerken kunnen je helpen om de narcist te ontmaskeren:

  • Het relationeel verleden van de narcist vertoont een geijkt wederkerend patroon. Er is meestal geen spoor van een minnelijke breuk te bespeuren . Eens je in de waas van hun charme gevangen bent, zal je hoogstwaarschijnlijk denken hoe het mogelijk is voor deze bijna perfecte persoon om zoveel slechte mensen tegen te komen. Ironisch genoeg zal jij ook één van hun beledigende ervaringen uit het verleden worden als jullie relatie uiteindelijk faalt.
  • Ze praten negatief over iedereen om zich heen, inclusief jouw vrienden en familie. Je zal geregeld horen hoe lelijk, dom, incompetent, ontrouw en hypocriet de meesten van hen zijn. Omdat je gevangen zit in het web van hun bedrieglijke charme, is de kans groot dat je misschien zelfs ga geloven dat de lieve, vriendelijke dame die je al jaren kent, eigenlijk een doortrapte, jaloerse en inconsistente vrouw is.
  •  Intimiteit begint vrijwel onmiddellijk. Zonder enige inspanning van jouw kant zullen ze zichzelf aanbieden. Seks is geweldig en non-stop, maar je voelt je een beetje losgekoppeld, als je begint te merken dat, hoewel ze je constant fysieke aandacht zullen geven, er geen emotionele diepte is
  •  Je merkt dat jullie relatie geheim gehouden wordt. De narcist vertaalt zijn voorbehoud als  voorzichtigheid naar de buitenwereld en/of respect naar zijn ex, waardoor de kans groot is dat je dit rationaliseert.
  • Ze zijn ongelooflijk bezorgd over hun uiterlijk, ze kleden zich fashionably,  zijn fysiek aantrekkelijk en zullen verkondigen dat je geluk hebt ze in je leven te mogen hebben.  Hierdoor zal, je relatie vordert, je angst toenemen om ze aan iemand anders te verliezen.
  • Je onderbuikgevoel stribbelt tegen.  Het kan al beginnen wanneer je elkaar voor het eerst ontmoet, op de eerste of tweede dag; het probeert je te vertellen dat er iets niet klopt, hoewel je misschien niet precies weet wat dit onaangenaam gevoel veroorzaakt. Je zal dit gevoel blijvend ervaren zolang deze relatie blijft voortduren.

Bron: Quora.com

Geef een reactie

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: