Oproep anonieme getuigenis van narcistisch misbruik

Scroll down to content

OPROEP GETUIGENIS voor een podcastreeks rond narcistisch misbruik voor Radio 1 (nog op zoek naar een mannelijke getuigenis)

De podcastreeks wil mensen bewust maken van de destructieve gevolgen van narcisme en inzicht bieden in deze complexe stoornis die niet altijd makkelijk te herkennen valt maar wel veelschade veroorzaakt.

We brengen verhalen van narcistisch misbruik in partnerrelaties, in familiale context en op de werkvloer. Voor deze reeks zijn we nog op zoek naar een MANNELIJKE getuige die ervaring heeft met narcisme in een partnerrelatie. We zoeken iemand die zo’n situatie te boven is gekomen en het misbruik wist te ontmaskeren.

De reeks wil integere portretten maken die getuigen van moed en kracht, zonder moeilijke thema’s uit de weg te gaan.

De persoonlijke verhalen in deze reeks worden verder aangevuld door deskundigen uit verschillende vakgebieden. Deze experts lichten verder toe wat narcisme is, hoe het zich manifesteert, hoe het ontstaat en wat de gevolgen zijn.

Zowel psychiaters, psychologen, hulpverleners als juristen komen aan bod. De getuigenissen zijn volledig anoniem.

Getuigen krijgen in het programma een andere naam en elke verwijzing naar specifieke plaatsen, situaties of personen worden uit het verhaal gehouden.

De interview opnames zijn voorzien voor de maand oktober.

De reeks zal voorjaar 2021 online komen op het podcastplatform ‘Zandman’ van Radio 1.

Indien je interesse hebt om hieraan mee te werken, kan je contact opnemen via stellanovacoach@gmail.com

6 Replies to “Oproep anonieme getuigenis van narcistisch misbruik”

 1. moet heel veel over ervaringen gepraat worden.
  47 jr huwelijk heeft mij mentaal en fysiek kapot gemaakt. Heb ptss syndroom, 3 jr is hij dood, mijn leven kapot . geen vertrouwen meer in mensen . fysiek een zeer zeldzaam blaasaandoening. word mijn dood
  en nog leeft hij voort bij vele mensen als die fantastische man zo charmant.
  dank onze lieve heer dat er geen kinderen zijn geboren. je zet toch levende mensen op de wereld waar je verantwoordelijk voor bent.
  T.

 2. Graag wil ik als mannelijk slachtoffer van narcistisch misbruik aan dit project deelnemen.

  Groeten, Marc

 3. Fantastisch initiatief! Deze vreselijke stoornis krijgt steeds meer aandacht in de media. Dat is goed, maar er is nog véél werk aan de winkel. Ook en vooral naar de familierechters en justitiemedewerkers toe, die vaak geen flauw benul hebben van wat er speelt en zich laten manipuleren door de narcist.

 4. …en een plaats in de de DSM 5 zodat er niet geretraumatiseerd hoeft te worden door de dames en heren klinische hulpverleners…

 5. Pas vorige (corona-)zomer ben ik ten volle tot het inzicht gekomen dat ik idd slachtoffer ben van een narcistische moeder én dat ik opnieuw door dit ‘bad’ moest in een relatie met een narcistische echtgenote. Goed dat dit alles nu benoemd kan worden, er aandacht voor is en dat er hopelijk een ‘medicijn’ wordt ontwikkeld om enige immuniteit tgo een narcist te ontwikkelen…!
  Er is nog veel werk aan de winkel en daarbij wil ik als ‘ervaringsdeskundige’ graag mijn steentje toe bijdragen!

  Heel genegen,
  Marc

Geef een reactie

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: