Waarom de narcist ontmaskeren naar de buitenwereld geen sinecure is

Woede is een belangrijke factor in de herstelfase van narcistisch misbruik.

Als je eindelijk de hele puzzel gelegd hebt, zie je pas duidelijk hoe erg je gemangeld werd.

De manipulatie, druk en vernedering zijn nu helder en je beseft hoezeer je misbruikt werd, terwijl je zo hard je best deed en zo veel goede bedoelingen had.

Je wilt je inner circle laten weten wat je hebt meegemaakt, of boos reageren op een foto of tekst die *hij postte.

En wat is daar de beste plaats voor? Juist, social media.

Via je Facebook of Instagram account hoop je je omgeving ‘aware’ te maken van wat je hebt ervaren en hoe zwaar je hebt geleden. De narcist MOET gestraft worden en iedereen moet weten wie *hij ECHT is.

Maar hier volgt een goede reden waarom je dat best niet doet.

Een narcist leer je kennen door er een relatie mee te hebben. Dat betekent dat je dag in dag uit, intens contact met *hem hebt en een groot stuk van de tijd met samen met *hem doorbrengt.

Hierdoor wordt de pathologie stuk voor stuk duidelijk.

De buitenwereld hiervan proberen te overtuigen is geen sinecure. Zij zien immers telkens een positief facet van het masker van de narcist.

Jouw aanval en beschrijving is die van een monster (terecht), helaas een monster die je omgeving nooit in zijn totaliteit zal ervaren.

Een hoogsensitief persoon zal misschien al sneller voelen dat er iets speelt, of een vermoeden hebben, maar de overige personen zijn allesbehalve mee. Sterker nog, ze zullen zich tegen je afkeren, want de narcist heeft zelf ook zijn betoog klaar.

En een narcist heeft al zijn hele leven ervaring met het manipuleren van mensen, zodat de grote meerderheid zijn leugens als zoete koek zullen slikken.

Dat deed jij ook, remember, alsook de prooi voor jou en iedere volgende prooi die zal volgen.

De narcist is op hoog niveau gespecialiseerd in het verspreiden van een wervelwind aan drama, roddels en verbluffende leugens.

Deze creëeren een figuurlijke rookgordijn waarin echte feiten verloren gaan in een puinhoop van desinformatie en afleiding (toxische woordensoep).

Niet voor niets beschreef ik de narcist als een illusionist die zijn vernuftige goocheltrucs ten volle gebruikt.

In plaats van je te concentreren op hoe je de narcist openbaar kunt ontmaskeren, raad ik je aan je te concentreren op hoe je ze uit je leven kunt verwijderen en NOOIT meer terugneemt.

Begeef jezelf niet in de valkuil van de twijfel en frustratie omdat niemand het lijkt te begrijpen, zelfs als het overduidelijk is.

Je wilt niet als de labiele, gekke ex worden bekeken, hoe oneerlijk en wraakroepend dit ook is. Als *hij uit je leven is, en jij tot het besef bent gekomen dat een toekomst samen geen optie is (NEVER NOOIT) dan heb je al gewonnen.

Zwijgen is goud waard en gaat in dit geval meer dan op. Val terug op mensen die je geloven en de narcist doorhebben. Sluit je aan bij lotgenoten, klop voor steun en herkenning bij iemand die het zelf heeft meegemaakt. Deze mensen zullen je geloven en ook op de goede weg zetten naar een narcismevrij leven.

De beste wraak is écht gelukkig zijn en stralen. Stralen omdat je bevrijd bent uit de hel van narcistisch misbruik, de donkere kelders van manipulatie en de ruïnes van vernedering.

Nu is het tijd voor jou, jezelf en jij. Verspil geen seconde meer van je tijd aan *hem.

De beste wraak is het niet nemen van wraak!

*Hij/hem kan uiteraard ook een zij/haar zijn.

5 gedachtes over “Waarom de narcist ontmaskeren naar de buitenwereld geen sinecure is

  1. Idd geen goed idee. Je wordt meteen afgeslacht met nonsens en botte leugens. Zelf laten ze vaak constant zien hoe goed ze het doen en Hoe gelukkig ze zijn. Ze hebben zich al lang ingedekt en “hun” kant is er al op voorbereid dat jij de “rare en gemene” bent.

   Like

 1. Goed verhaal maar ik moet me zo inhouden om geen wraak te nemen op sociaal media . Ik ben zo boos . Zoveel leugens , vreemdgaan ,dubbel leven geblokkeerd omdat ik er iets van zei. Geen sorry niets gewoon gedeleted. Ik herken mezelf niet meer maar wil alles aan zijn vriendin vertellen waar hij al 4 jaar mee is . ( ik dacht single ) en leugens over dood zieke moeder ( hoe durf je ) nou te veel om op te Noemen . Morgen is ie jarig wil ik iets op fb zetten met de waarheid . Maar hij heeft zoveel charisma en humor dat niemand dat zal geloven . Pffff blijf boos

  Like

  1. Beste Sarah,
   Ik heb iets soortgelijks meegemaakt en ben bezig met verwerken. Ik wil niet het gehele verhaal op social media gooien, omdat ik sinds een week niks meer van hem hoor en de weken ervoor gestalked werd. Wraak wil ik ook. Maar dan neemt hij nogmaals Wraak en wordt het straks mijn ondergang. Ik kan niks anders zeggen dan sterkte, ik hoop dat je inmiddels een beetje rust gevonden hebt. Een ding….wij maken deze fout niet nogmaals en er is maar 1 verliezer en dat is de narcist zelf. Hij zal nooit geen echte liefde kunnen voelen, totaal verknipt…en zal keer op keer de mensen die van hem houden verliezen. Wij zijn de overwinnaars. Een bittere pil, maar wij weten wel wie we zijn en hebben oprecht deze man lief gehad (helaas). Ik heb nu al medelijden met het volgende slachtoffer…….ik hoop dat hij uit mijn buurt blijft. In de tussentijd rouw ik om een persoon die nooit bestaan heeft….ik rouw om een verdomd goede acteur……een vreselijke man. Maar ik kan dit…..en overwin dit. Sterkte aan jou en iedereen die dit moet meemaken. In 1 woord Vreselijk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.