Waarom de narcist teruggrijpt naar de afgedankte prooi

Brandstof please

De narcist teert op brandstof. Nieuwe frisse, opwindende brandstof.

Waarom zouden ze de eerder afgedankte relatie terug willen? Omdat ze geen brandstof hebben, eenvoudige logica. Een drugsverslaafde zal ook elke vorm van drugs gebruiken om de afkickverschijnselen te verlichten.

De nieuwe bron van brandstof verliet hem, de slimme ex-prooien verlieten hem ook omdat ze zagen wie er verborgen was onder het masker, toen de brandstof op was.

Makkelijke prooi

De afgedankte prooi die hij terug opzoekt is kwetsbaar en kwam nooit vooruit, zelfs na ontelbare vernederingen, stilte behandelingen, en veelvuldig bedrog. Ze verlangt nog steeds naar de narcist. Eenmaal hij aan haar deur staat, is ze opgewonden maar tegelijk in de war. Ze had zich voorgenomen hem te bombarderen met vragen en verwijten, maar nu hij er weer is en haar plechtig met het hand op zijn hart belooft, dat zij echt de enige ware is voor hem, dat hij bij die ander nooit gevonden heeft wat zij hem bood, dat vanaf nu alles zal veranderen, is ze weer overtuigd.

Ze kunnen als wolf toch geen zwak schaapje weerstaan? Deze prooi werpt zich voor hun voeten en smalend zal de narcist vol overwinning en tegelijk ook minachting, de prooi nogmaals verslinden. Want waarom zouden ze je ontkennen als makkelijke prooi?

Ze slaagden er moeiteloos in je te veranderen in een bang en onzeker wezentje, die voor hen haar volledige ‘Ik” verpestte, geen enkele grens had, geen flauw benul had wat gezonde liefde betekende, en weinig tot geen zelfrespect en waardering voelt.

Kortom, toen je besloot de deur open te maken en hiermee het contact weer in gang zette, waarbij je de NO CONTACT regel aan je laars ging lappen, kreeg deze kwaadaardige illusionist weer de kans om zijn zwarte magie op je toe te passen. Hij hypnotiseerde je opnieuw.

Allesbehalve liefde

Je bent niet verliefd op hem, want liefde en narcisme gaan nooit samen. Je bent net als hem een verslaafde geworden. Hij is een ware obsessie geworden. Je kan niet zonder hem leven en denkt nog steeds dat hij de ware is. Sterker nog, je overtuigt jezelf dat ondanks het bedrog, jij de enige bent die hem kan geven wat hij nodig heeft. En daar heb je gelijk in. Want alleen jij, die nog niet de kracht kan vinden om los te komen, geeft hem tijdelijk wat hij wil; Je bent moeiteloos te manipuleren, hij kan al zijn gif kwijt bij jou. Hij controleert je gedachten, je emotioneel niveau, mindset en welzijn. Dat heet verslaving, geen liefde.

Je hebt jezelf overtuigd dat zijn gif liefde is, dat je niet zonder hem kan leven en dat niemand ooit nog je hart zo zal laten kloppen als hij.

Je overtuigde jezelf dat je niet zonder hem kan en dat je niet (nooit) van iemand anders ooit zal kunnen houden.

Interne klik

Ga vooruit en snij hem helemaal en voor altijd af, of je verwoest jezelf aan zijn gif. Dat is een keuze die je voor jezelf moet maken.

Hoe vaak en hoezeer je je ook verdiept in de persoonlijkheid van de narcist, en hoe vaak anderen je ook wijzen op wat er met jou gebeurt, JIJ en alleen JIJ zal die interne klik moeten maken en kiezen voor jezelf.

Als je na alles wat je weet en na alles wat hij je aandeed hem nog steeds terug wilt, dan ben je verantwoordelijk voor de gevolgen van wat er zal gebeuren. Je zal wederom diep gaan en lijden omdat je het hoge risico neemt, de prijs die je betaalt als adrenaline verslaafde die de roes achtervolgt.

Dus kies je keuzes verstandig. Laat deze niet beheersen door hunkering, gemis of romantiek. Aanzie wat er is en niet wat je zou willen dat er is.

Denk met je hoofd in plaats van met je gevoelens of emoties wanneer je te maken hebt met mensen die je empathie tegen je gebruiken.

Bron: Quora.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.