Getuigenissen over narcisme: Mariska (35) getuigt over haar relatie en vechtscheiding met een narcist

Vier jaar geleden kwam ik hem ‘tegen’ op Tinder. Ik merkte al snel dat hij in een relatie zat en liet hem weten geen behoefte te hebben aan een man die bezet was.

Hij bleef echter contact zoeken en binnen de twee weken maakte hij een einde aan zijn relatie van 10 jaar.

Hij vertelde me dat hij haar vaak bedrogen had, dat verdiende ze, was zijn betoog.

Ze was een gestoorde vrouw, een geldwolf, een hoer etc. Ik vond dat hij het nog lang volgehouden had met zo’n vrouw.

Ik was de liefde van zijn leven. Zijn soulmate. Ja, hij wist het zeker. Met mij wilde hij oud worden.

Ik heb hem nog een aantal maanden op afstand gehouden, maar hij bleef me overladen met cadeaus, liefdesbetuigingen en nam me regelmatig mee op date. Na vijf maanden was ik over, ik werd verliefd.

Al snel gingen we samenwonen. Er was veel gedoe met zijn ex. Hij verzekerde mij dat hij niet aan de basis van de vechtscheiding lag en dat zijn ex het hem onmogelijk maakte. Hij mocht op een gegeven moment zijn dochter niet meer zien.

Toen kwamen de mooie woorden dat hij zo graag met mij een kindje wilde. Een liefdesbaby. Ik ging overstag en stopte met de pil.

Nog voor ik zwanger was brak hij in een ruzie (waarin ik werd beschuldigd van vreemdgaan) mijn been. Een ongelukje. Een weekje later vroeg hij me met 200 ballonnen, ten huwelijk.

Ik wou oprecht met hem oud worden en zei ja.

Ik was inmiddels zwanger. Het gevecht met zijn ex bleef echter aanhouden.

Heftige ruzies staken toen regelmatig de kop op. Hoogzwanger werd ik wel eens in een heftige ruzie op de bank gesmakt. Ik bagatelliseerde alles onder de noemer “Was sich liebt, das nekt sich “

Daarna volgden altijd de spijtbetuigingen en de ’Ik hou zoveel van je’. Drie maanden na de geboorte van onze zoon veranderde zijn gedrag enorm. Ik kreeg het verwijt dat ik zijn dochter niet accepteerde. Dat we net een kindje samen hadden boeide hem niet. Ik heb er nochtans alles aan gedaan om zijn dochter weer in huis te krijgen. Steeds weer kreeg ik te horen dat het te laat was. Ik kon het niet plaatsen.

Niet lang daarna kwam de aap uit de mouw. Hij had al maanden een affaire met een andere vrouw. Toen ik erachter kwam heeft hij zijn spullen gepakt en is hij weggegaan. Hij liet me achter met onze baby van 7 maanden. Mijn hele wereld stortte in. Ik heb maanden gesmeekt of hij voor ons wilde vechten. Ik probeerde hem tot inzicht te krijgen. Maar iedere keer kreeg ik te horen dat hij het slachtoffer was en ik een afschuwelijk persoon. Ik had ons huwelijk zelf kapot gemaakt met mijn gedrag. Ik begreep het niet, heb een miljoen keer om uitleg gevraagd. Niks hielp. Zijn gedrag werd alleen maar erger. Hij trok meteen in bij zijn nieuwe vriendin en heeft me in de hele omgeving zwart gemaakt.

Ik heb een enorme vechtscheiding achter de rug. Inmiddels zijn we een jaartje verder en nog steeds komt hij zijn narcistische voeding bij mij halen. Er is zo veel gebeurd. Ik leef door die man echt in een hel.

Zijn nieuw liefje stond twee weken geleden plots bij mij voor de deur. Ook bedrogen. Ze vertelde me ook wat hij allemaal heeft gedaan om mij kapot te krijgen.

Ook zij werd gek van het aantrekken, afstoten, en zijn obsessie met mij.

Ik ben nu de hoer, het gestoorde wijf etc. Hij heeft alleen maar pech met vrouwen, en noemt zichzelf te lief.

Haar verhaal heeft me wel geholpen om hem zo veel mogelijk uit mijn leven te bannen.

Ik heb zo vaak getwijfeld of het echt mijn eigen schuld was. Hoe kun je het ene moment zo begeerd worden en het andere moment nog minder dan niks voorstellen. Ik zal dat nooit begrijpen. Ik ga soms nog door een diep dal. Ik probeer antwoorden te krijgen, maar het enige wat ik krijg en kreeg is de schuld.

Ondertussen is zij weer overstag gegaan en terug bij hem. Ze heeft me op alles geblokkeerd. Hij heeft haar weer in zijn macht.

Deze relatie laat ook serieuze sporen achter, ik heb me voorgenomen hard te rennen zodra een man me op een voetstuk plaatst.

Ik heb een prangend advies voor allen die zich in een soortgelijke situatie bevinden: kies voor jezelf en probeer geen excuses te vinden, het is geen mens zoals jij en ik.

Het is de duivel.

Om privacy redenen zijn de namen gefingeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.