Hoovering: de narcist en zijn onafscheidelijk instrument

(Waar ‘hij’ staat kan uiteraard ook ‘zij’ worden gelezen)

De beruchte ‘stofzuiger’ van de narcist is een krachtig, machtig en bovendien geluidloos instrument. Vergelijk het met een tsunami. Je ziet het niet, hoort het niet en ineens word je overspoeld en ben je overgeleverd aan de immense kracht ervan.

Net zoals zout bij peper hoort, hoort hoovering bij de narcist.

Ze komen altijd samen, ook al verbergt hij dit instrument zorgvuldig tot hij het echt nodig heeft.

Af en toe beweren sommige mensen dat ze niet gehooverd werden.

De narcist in hun leven verdween gewoon en het slachtoffer realiseerde zich pas na deze gebeurtenis dat ze simpelweg gedumpt werd.

Het slachtoffer heeft sindsdien niets meer van de narcist gehoord.

Laten we deze stelling eens aan de narcist voorleggen:

Narcist : Dit is zeldzamer, want zelfs als jij erin slaagt uit onze klauwen te ontsnappen, geen contact mogelijk maakt, alle social media verbinding verbreekt, vergeet niet dat we weten waar je woont en/of waar je werkt.

De eerste hoovering aanval is een zeer krachtige poging om je terug te winnen, vooral wanneer je hebt geprobeerd te ontsnappen. Dit is hoe we overwegend te werk gaan; Als wij jou weggooien/dumpen, dan besluiten we eigenlijk doorgaans wat extra stofzuigerbrandstof te genereren. Het is onderdeel van een tactiek (triangulatie) met de primaire bron (prooi). Het doel is een nieuwe start met als aas, de belofte om te veranderen. Deze stand noemen we ‘de goedaardige stofzuigerstand’. Als je deze weerstaat dan schakelen we over op de kwaadaardige stofzuigerstand. Als deze verschijnt dan word je beschimpt en gedenigreerd als straf en tegelijkertijd trekken we energetische brandstof hieruit.

Maar wat betekent het als er niets dan stilte is geweest? Is dat het? Ben je vrij? Heb je ons verslagen? Wanneer de verwachte hoovering zich niet manifesteert in de dagen en weken na het ontsnappen of het dumpen, zijn er verschillende redenen waarom dit het geval is. Als je bent ‘weggegooid’ en je niets meer van ons hebt gehoord, is de kans groot dat we reeds zicht hadden op positieve brandstof van een nieuwe prooi die we alvast geselecteerd hadden.

Het slachtoffer werd verleid en naar ons web gebracht. De verleiding werd uiteraard uitgevoerd zonder dat ze het beseften. Toen we eenmaal tevreden waren dat het ons gelukt was deze persoon bij ons aan te sluiten en de benodigde brandstof eruit te pompen, hebben we jou weggegooid omdat je ons de brandstof onthield. We beschouwen je nu als nooit bestaand. Je hebt niets van ons gehoord omdat we een nieuw speeltje hebben en jou niet nodig hebben. 
Het plotselinge verlies van onze primaire bron, zorgt ervoor dat we in paniek raken. Jouw ontsnapping is pure kritiek op ons. Dit creëert een enorme wonde. Dit zal onze woede doen ontbranden en we hebben snel brandstof nodig om dit aan te kunnen.

Je kan niet worden gevonden of bereikt en we hebben nog geen tijd gehad om een ​​nieuwe primaire bron te creëren. In dit geval staan ​​we voor een keuze. Verspillen we energie om je te proberen te hooveren ook al zijn de vooruitzichten klein of gaan we ergens anders naar toe voor onze broodnodige brandstof?  

De mogelijkheden zijn:

  • Ons richten op een nieuwe primaire bron en die persoon zo snel mogelijk verleiden
  • Ons richten op een nieuwe primaire bron én daarnaast een beroep op aanvullende   bronnen die zorgen voor instant brandstof nodig om ons ‘bij te vullen’ totdat de nieuwe primaire bron is aangesloten en brandstof levert;

Elk van de bovenstaande opties betekenen dat onze focus voorlopig ergens anders zal liggen en daarom zullen we schijnbaar geen interesse in jou hebben.

Als er dus geen hoovering is, dan is dit omdat we verdiept zijn in je vervanging en je eigenlijk tijdelijk zijn vergeten. Een derde optie is dat je misschien al een tijdje niet gehooverd bent maar als je terug in onze invloedssfeer verschijnt dan komt de hoovering ook gewoon terug. Het kan maanden duren, misschien zelfs jaren, maar onze stofzuiger komt altijd weer boven water. 

Wanneer je je dus de vraag stelt ‘Waarom heb ik niets van hem gehoord?’ Zou je de vraag moeten herformuleren naar ‘Waarom heb ik nog niets van hem gehoord’

Als je een narcist als partner hebt gehad, of je bent door verschillende personen meerdere malen misbruikt door zowel manipulatie technieken als emotionele chantage, dan heb je te maken met een valkuil. Het is een zwakke plek van je geworden.

Mensen vinden je een gemakkelijke prooi om te manipuleren en te chanteren.

Vooral mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, die ook nog eens hooggevoelig zijn, zijn gevoelig voor manipulatie en chantage.

Beseffen dat het een zwakke plek is, is een eerste stap.

Stel je verwachtingen bij: nee, de narcist houdt niet van je! Ook niet van de kinderen en de narcist zal ook nooit om je gaan geven. Jij bent er enkel en alleen om de narcist te dienen en om alle energie bij je te laten wegzuigen.

Besef dat narcisten direct zien wat je zwakke plekken zijn en daar dus misbruik van maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.