Doorbreek je codependentie patronen coaching

Wat is codependentie?

Codependent gedrag ontstaat als reactie op een trauma in je kindertijd.  
De gezinsdynamiek en de kindertijd spelen een grote rol bij het ontwikkelen van codependentie. Baby's worden niet codependent geboren. 
Codependentie is aangeleerd gedrag dat onbewust is aangeleerd om liefde, bevestiging en aandacht en liefde van één of beide ouders te krijgen.

Hoe herken je codependentie?

Kenmerkend gedrag van van codependentie omvat: overmatig zorg dragen, drang naar controle en een sterke preoccupatie met mensen en zaken buiten jezelf.

  • Moeite hebben om beslissingen te nemen in een relatie
  • Moeite hebben met het identificeren van je gevoelens
  • Moeite hebben met duidelijke communicatie in een relatie
  • De goedkeuring van anderen meer waarderen dan jezelf
  • Angst voor verlating of een extremen behoefte aan goedkeuring ervaren
  • Vastzitten in een liefdesrelatie, waarvan je rationeel weet dat deze ongelijkwaardig en ongezond voor je is, maar waarvan je emotioneel niet los kunt komen
  • Een bovenmatige verantwoordelijkheidsgevoel ondervinden voor het gedrag van anderen

Om te voorkomen dat je codependentie doorgeeft aan je kinderen, is het belangrijk om jezelf te helen. Het is daarom erg belangrijk om je eigen codependente eigenschappen te identificeren zodat je je eigen kind actief kunt leren te gaan denken, voelen en anders dan jou te gaan handelen.

Wat houdt een coaching in?

Ik help je erachter te komen hoe ouderlijke boodschappen uit het verleden jou in het nu, nog in de weg staan. De sleutel om het patroon te doorbreken is net de bewustwording van dit onbewuste patroon. We gaan samen aan de slag om je onbewuste valkuilen onder de loep te nemen. Je leert om niet langer een speelbal te zijn van je vroegste programmering.

Ik help je op een juiste manier om te gaan met emotieregulatie en de juiste waarde toe te kennen aan je eigen behoeftes en verlangens. Daarnaast leer ik je om gezonde persoonlijke grenzen te creëeren.

Tarieven

Eerste gesprek (intake) – duur 120 min – €100*

In dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Ik luister aandachtig naar je verhaal en ga na of er hier sprake is van codependentie. Handvatten in de vorm van inzicht en tools afhankelijk van jouw persoonlijke situatie is wat ik je tijdens deze intake al bied.

Ga je graag verder aan de slag om je patronen van mede-afhankelijkheid te doorbreken dan bied ik je twee mogelijkheden:

  • Vervolggesprek: losse sessie als jij er behoefte aan hebt- 90 min- €80
  • Coachingtraject: een individuele begeleiding op maat van 5 sessies van 90 min te spreiden over max. 3 maanden- €350 (eenmalig te betalen of in 2 betalingen van 175 euro)

*Heb je een uitkering of leefloon, dan is er een korting voorzien (mits bewijs)