Een typische dag met de narcist

Bij het wakker worden

De ochtendgloren is nog niet eens begonnen en je ogen staan reeds ​​wijdopen, je hersenen werken al op maximale capaciteit. De rush is begonnen: werk, huishoudelijke taken, rekeningen, kinderen die naar school moeten gaan, huisdieren etc.

De narcist? Slaapt nog als als een baby, tenslotte, hij/ zij heeft immers een slaaf die zich bekommert om alle dagelijkse beslommeringen.

Overdag

Je doet je uiterste best om alle verantwoordelijkheden die hierboven werden opgesomd tot een goed eind te brengen, terwijl de narcist ondertussen geen kans voorbij laat gaan om je neer te halen.

Niets dat je doet is goed genoeg voor de narcist, hij/zij verwacht/wil dat je iets anders of beter je best doet. Je kunt geen enkel argument winnen en je zult geen enkele ‘dankjewel’ krijgen voor alle moeite die je overwon om de narcist te plezieren.

Je kunt nog iets op de meest respectvolle manier overbrengen en toch zal de narcist dit telkens laten resulteren in een enorme, helse ruzie. De narcist zal niet stoppen totdat je psychologisch uitgeput bent, huilt en gewoon stil bent. Je loopt dus altijd op eieren.

De narcist zal je laten geloven dat je je zaken en voorvallen niet goed herinnert en de meest vreselijke leugens verzinnen, om zijn gelijk te krijgen.

Het einde van de dag 

Nu de nacht is gekomen, en na alles wat je hebt gedaan, is er nog steeds de narcist om te dienen. Er wordt van je verwacht dat je de noden van de narcist vervult en voldoet aan al zijn/haar verlangens, ongeacht hoe vermoeid je bent en je gemoedstoestand is. De narcist zal al je grenzen overschrijden. Het kan gepaard gaan met dwang, geweld en pijn.

De narcist wil seks (en heeft het idee dat hij dat kan of mag verwachten), je weigert, de narcist heeft het gevoel dat hem zijn vrijheid wordt ontnomen, waardoor hij het verbodene nog liever wil; probeert te doen wat jij niet wilt; agressief kan worden ten opzichte van jou omdat je hem iets verbiedt. In dit geval is de narcist niet eens (meer) zo zeer op zoek naar seksueel genot. Hij wil eerder bewijzen dat hij kan nemen wat hij wil en tegelijkertijd wraak kan nemen op de persoon die hem dwars zit. Je wordt dus gestraft.

Onthou: Alle vormen van seksueel gedrag die de normen en grenzen van het slachtoffer overschrijden, vallen onder seksueel geweld.

Conclusie

Dit leven is niet de moeite waard om te leven. Er is geen manier om te winnen, je voelt je gevangen, hulpeloos en verliest alles wat je ooit dierbaar was (zoals je gezond verstand en eigenwaarde). Het lijkt wel een auto-immuunziekte. Je wordt extreem schadelijk voor jezelf omdat je niet langer  integer bent tegenover jezelf. De kans op psychosomatische klachten is groot. Niet zelden worden partners van narcisten, die langdurig blootstaan aan dit misbruik (ernstig) ziek.

Vecht niet terug. Probeer de narcist niet te veranderen. Ontsnap. Ren. En kijk nooit meer achterom.

Onthou, je zal nooit rust vinden zolang je innerlijke ik, in conflict is.

2 gedachtes over “Een typische dag met de narcist

  1. Wat moet de narcist je nog spiegelen om dichter bij je hart te komen. Hij of zij spiegelt een probleem waarvan de wortel ergens anders zit . Waar leg je de focus?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.